Edinburgh / Bezienswaardigheden / Camera Obscura & Museum of Illusions

Camera Obscura & World of Illusions

Camera Obscura en The World of Illusions in Edinburgh

Camera Obscura Edinburgh

Laat u verrassen in het Museum of Illusions of geniet op het dakterras van Camera Obscura van een schitterend uitzicht op Edinburgh.

Info Camera Obscura & Museum of Illusions

Adres Castlehill, Royal Mile, Edinburgh EH1 2ND (Het museum bevindt zich op de top van de Royal Mile op Castlehill, net voor Edinburgh Castle).
Tickets
  • Ticket volwassenen £ 18.95 (online reserveren)
  • Kinderen 5 - 15 jaar £ 14.95
  • 60 plussers en studenten £ 16.95
Tickets reserveren
Tijden Openinsgtijden zijn zeer wisselend. Meestal geopend van 9:00 tot 20:00 uur, maar in het hoogseizoen en vakanties soms tot 21:00 of 22:00 uur geopend.
Tip Bezoek de Camera Obscura juist in de vroege ochtend of later op de avond wanneer het museum het meest rustig is. U heeft dan vanaf het dak mooi uitzicht met de ondergaande zon en oplichtende stad.

Een wereld vol illusies

Een bekende bezienswaardigheid in Edinburgh is het museum Camera Obscura and World of Illusions in het voormalige observatorium. Dit museum dat gevestigd is in een toren van zes verdiepingen hoog leer je alles over optische illusies. De bovenste verdieping bevat de Camera Obscura, waar vandaan je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

The World of Illusions

Boven aan de Royal Mile in Edinburgh is de Camera Obscura and World of Illusions Experience te bezoeken. Het is een interactief museum met meer dan honderd interactieve elementen voor jong en oud. Je kunt er door de straten van Edinburgh wandelen zonder te bewegen. Je kunt je hoofd breken over tientallen optische illusies. En op het dakterras kun je tientallen foto’s maken van het spectaculaire uitzicht over Edinburgh en de Firth of Forth.

The show

In een kamer op het dakterras bevindt zich de Camera Obscura. Het is een donkere ruimte, waar een tafel staat waarop Edinburgh afgebeeld staat. Dit wordt bewerkstelligd door natuurlijk daglicht, dat via een metalen buis wordt binnengelaten. In de buis worden de zonnestralen door een kleine spiegel gereflecteerd, waarna het licht door drie lenzen valt en zo een afbeelding Edinburgh weergeeft.

Camera ObscuraUitzicht bij de camera obscura
World of Illusions EdinburghWorld of Illusions

The Magic Gallery

The Magic Gallery is waarschijnlijk een van de populairste hoogtepunten binnen de World of Illusions. Het heeft een aantal spraakmakende tentoonstellingen, vette optische illusies en meerdere interactieve ervaringen. Leer bijvoorbeeld hoe je elektriciteit maakt met je vingertoppen. De plasma buizen en bollen zorgen ervoor dat je met je vingertippen een kamer kunt verlichten in een veilige ervaring. Mis ook de Schaduwmuur niet, waarin je schaduw gevangen wordt.

Fantastische lichten

De afdeling Light Fantastic houdt zich bezig met visuele trucs en illusies. Hologrammen en 3D-realisaties begroeten je al bij binnenkomst. Speel een deuntje op de lichtharp, waar de snaren oplichten als je speelt. Of vermaak jezelf bij de Colour Shadow Wall, waar jij jezelf kunt zien in multicolour.

Mindf*ck

Op de tweede verdieping vind je de Bewilderworld, waar de meest leuke illusies te vinden zijn. Verdwaal bijvoorbeeld in het spiegeldoolhof of loop door de duizelingwekkende Vortex tunnel zonder om te vallen.

Video: World of Illusions


Waar ligt World of Illusions in Edinburgh?

Het museum bevindt zich op de top van de Royal Mile op Castlehill, net voor Edinburgh Castle.

Edinburgh Museum of Illusions
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."