Edinburgh / Bezienswaardigheden / Royal Botanic Garden

Royal Botanic Garden Edinburgh

De prachtige koninklijke botanische tuinen in Edinburgh

Royal Botanic Garden Edinburgh

De Royal Botanic Garden is de koninklijke botanische tuin van Edinburgh, welke in 1670 werd opgericht als medicinale tuin.

Info Royal Botanic Garden of Edinburgh

Adres Arboretum Pl, Edinburgh EH3 5NZ
Entree Gratis; vanwege corona dient u wel via deze website vooraf een ticket te reserveren voor uw tijdslot. Voor de broeikassen dient wel een kleine entree betaald te worden.
Tijden Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur
Website Officiƫle website

Genieten van kleuren en geuren in de Royal Botanic Garden

Voor de flora liefhebbers biedt Edinburgh de Royal Botanic Garden aan. Het is een gratis botanische tuin in de Schotse hoofdstad, waar je kunt genieten van allerlei soorten bloemen. De botanische tuin van Edinburgh is deels een wetenschappelijke instelling naast zijn functie als toeristische attractie. Vroeger werden in de Royal Botanic Garden planten voor medicinale doeleinden gekweekt. Tegenwoordig beheert de Royal Botanic Garden nog drie andere botanische tuinen verspreid over Schotland, namelijk: Dawyck Botanic Garden, Logan Botanic Garden en de Benmore Botanic Garden.

De Royal Botanic Garden is zeventig hectare groot en bevat meer dan honderdduizend verschillende planten. De botanische tuin is een geliefde bezienswaardigheid in Edinburgh en is meer dan 350 jaar oud en is opgedeeld in verschillende gebieden, zoals de Rock Garden en de Woodland Garden. Vanuit de botanische tuin heb je eveneens een prachtig zicht over de skyline van Edinburgh.

De bezienswaardigheden van de Royal Botanic Garden

De botanische tuin is grotendeels gratis, maar voor toegang tot de broeikassen moet een kleine entree betaald worden. In de Royal Botanic Garden vind je:

  • Een Schotse heidetuin
  • Turfwallen
  • Een bomentuin
  • Een rotstuin
  • Een alpenweide
  • Een Chinese helling
  • Broeikassen: De broeikassen zijn verdeeld in tien klimaatzones. Hier vind je bijvoorbeeld subtropische planten, tropisch regenwoud, palmen, boomvarens en orchideeĆ«n.
Royal Botanic garden Edinburgh
Botanische tuin Edinburgh

Waar ligt de botanische tuin in Edinburgh?

Edinburgh botanische tuinen
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 287 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."