Edinburgh / Vervoer in Edinburgh

Vervoer in Edinburgh

Alle info over toeristenbussen en het openbaar vervoer in Edinburgh

Vervoer Edinburgh

Alle info over bussen, trams, hop on hop off bussen en vervoersmogelijkheden in het centrum van Edinburgh Schotland.

Transport in Edinburgh

Het handige aan een stedentrip Edinburgh is dat de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen in de wijken Old Town en New Town, waardoor u maar weinig gebruik hoeft te maken van het openbaar vervoer. De enige veelbezochte bezienswaardigheid die verder buiten het stadscentrum ligt is de Royal Yacht Britannia in de havenwijk Leith; dit is bijna vier kilometer wandelen vanuit het centrum, waardoor veel toeristen een ticket kopen voor de Majestic bus die Leith heeft opgenomen in zijn route.

1. Openbare bussen

Mocht u toch gebruik willen maken van de bus dan zijn er twee busmaatschappijen met een uitgebreid netwerk van bussen, namelijk Lothian en First. De meest voorkomende maatschappij is Lothian (website voor alle Lothian routes) en een ticket voor een enkele reis kost £ 1.70 en een dagticket slechts £ 4. U kunt de tickets kopen bij de chauffeur.

2. Van en naar vliegveld Edinburgh?

U heeft drie mogelijkheden om van het vliegveld naar het centrum van Edinburgh te gaan, namelijk per bus, tram en taxi. In dit artikel vertellen wij u alles over de mogelijkheden tussen de luchthaven en het centrum.

Meer over vliegveldtransfers

3. Hop on hop off bussen

Zoals in elke toeristische stad zult u ook in Edinburgh de verschillende aanbieders van de toeristische hop on hop off bussen niet missen. Bij aanschaf van uw ticket is het belangrijk om te weten dat er verschillende busroutes zijn met elk hun eigen type ticket:

  • City Sightseeing Tour (rode route): De standaard toeristische route welke langs alle hoogtepunten van New Town en Old Town gaat, zoals het kasteel en Holyroodhouse. U kunt deze route met de standaardtickets voor de hop on hop off bus doen, waarbij u de keuze heeft voor een ticket voor 24 of 48 uur (meer info en tickets).
  • Majestic route (blauwe route): Deze route gaat via de Royal Botanic Garden naar de havenwijk Leith. In Leith kunt u dan uitstappen om de populaire ‘Royal Yacht Britannia’ te bezoeken. U dient hiervoor wel het net iets duurdere ticket voor de hop on hop off bus te kopen, waarmee u toegang heeft tot drie busroutes (meer info en tickets).

Vervoer in Edinburgh
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
15 januari 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."