Edinburgh / Bezienswaardigheden / Harry Potter Tours

Harry Potter Tour Edinburgh

Ontdek de stad Edinburgh die JK Rowling inspireerde in haar boeken

Harry Potter Edinburgh

Edinburgh was een belangrijke inspiratiebron voor JK Rowling. Ervaar Edinburgh op een andere manier met een van de Harry Potter tours.

Info Harry Potter Tours

Voor het boeken van een Harry Potter tour heeft u enkele mogelijkheden:

Boek uw Harry Potter Tour

De stad van J.K. Rowlings Harry Potter

Iedereen weet dat je in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk verschillende tours kunt doen langs bekende Harry Potter locaties. Daarentegen kunnen de fans van Rowlings beroemde boekenreeks ook hun hart ophalen in Edinburgh. Bezoek bijvoorbeeld de Greyfriars Kirk en Kirkyard, één van de vermeende inspiratiebronnen van Rowlings geesteskindje. Of wandel door het charmante Victoria Street, de straat die als inspiratie werd gebruikt voor de tovenaarswinkelstraat Diagon Alley.

Een bezoek aan Victoria Street

Victoria Street is een van de bekendste straten in de Old Town van Edinburgh. Victoria Street is een historisch ogend straatje met straatkeien belegd, dat de Grassmarket verbindt met de George IV Bridge. Bekend is het straatje vanwege zijn historische stenen gebouwen, waarvan de onderkanten, de winkels, in felle kleuren geverfd zijn. Rowling heeft nooit toegegeven dat Diagon Alley hierop gebaseerd is, maar de overeenkomsten zijn niet alleen toevallig. Op Victoria Street vind je tevens allerlei Harry Potter shops, waar je accessoires uit de film kunt kopen.

Tours EdinburghVictoria Street, inspiratie voor JK Rowling
Harry Potter Tour EdinburghEen Harry Potter tour, een verrassende activiteit in Edinburgh

Greyfriars en omgeving

Niet alleen zou de Greyfriars kerk en begraafplaats inspiratie hebben geleverd aan de Britse schrijfster, maar ook bevindt zich het graf van de Vilijns zich op deze begraafplaats. Of kijk eens naar de achternamen, die je tegenkomt op de begraafplaats. Potter fans herkennen toch een aantal personages hierin, zoals: Thomas Riddell, William McGonagall, Elizabeth Moodie, and Daniel Scrymgeour. Naast de begraafplaats ligt tevens de George Heriot’s School, een basisschool of middelbare school. Het gebouw lijkt ontzettend erg op hoe Rowling Zweinstein, de toverschool van Harry Potter, beschrijft.

Locaties van Rowling in Edinburgh

Niet alleen kun je plaatsen zoeken, die terugkomen in Rowlings boeken. Je kunt ook in de voetsporen van de schrijfster treden. Bezoek bijvoorbeeld het café Elephant’s House, waar Harry Potter tot leven is gekomen, aangezien J.K. Rowling daar vaak haar boeken schreef. Of bezoek de City Chambers op de Royal Mile om een foto te schieten van J.K. Rowlings handafdrukken. Of bezoek het vijfsterren hotel Balmoral Hotel, waar Rowling haar laatste Harry Potter boek schreef. Dientengevolge vind je er een suite met Rowlings naam en een buste van Hermes die Rowling gesigneerd heeft.

Edinburgh Harry Potter
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."