Edinburgh / Bezienswaardigheden / Real Mary King's Close

The Real Mary King's Close

Tour door de ondergrondse gangen en stad Edinburgh

The Real Mary King's Close Edinburgh

Ontdek de geheimen en het mysterieuze verleden van de ondergrondse gangen en stad Edinburgh met een rondleiding door de Real Mary King's Close.

Info & Tickets The Real Mary King's Close

Adres Warriston's Close, 2, High St, Edinburgh EH1 1PG. Het verzamelpunt van Real Mary King's Close ligt tegenover de St. Giles Cathedral aan de Royal Mile
Tours

Let op: wegens beperkte capaciteit is het sterk aanbevolen online tours te reserveren

    U kunt Real Mary Kings Close alleen bezoeken met een verplichte rondleiding met gids:
  • Mary King's Close tickets, incl. audioguide vanaf £ 18.95 (tickets online reserveren)
  • Studenten en 60 plussers £ 18.95
  • Kinderen 5 - 15 jaar £ 12.45
Tours reserveren
Tijden 7 dagen per week geopend met de eerste tour om 9.30 uur en de laatste tour om 18.00 uur.

Maak kennis met Edinburgs ondergrondse stad

Iedereen kent het befaamde netwerk aan straten, die samen Edinburgh's Royal Mile vormen. Er bestaat echter ook onder de hoofdstraat van Old Town een ondergronds netwerk, dat je kunt bezichtigen. Bezoek de The Real Mary King’s Close en wandel door de ondergrondse gangen, waar de tijd sinds de zeventiende eeuw heeft stil gestaan.

Wat is er te zien bij The Real Mary King’s Close?

The Real Mary King’s Close is benoemd tot de 'Best Heritage Tourism Experience' van Schotland, omdat er aandacht wordt besteed aan meer dan vierhonderd jaar geschiedenis aan de hand van indrukwekkende verhalen van de vroegere bewoners. Leer meer over de dodelijke pestepidemie, het bezoek van een befaamde vorst en de evolutie van de Close van een bruisende handelsplaats tot een verborgen ondergronds netwerk.

Real Mary Kings Close
Mary Kings Close Edinburgh

De geschiedenis komt tot leven

De gidsen van de tour verkleden zich als een van de vroegere bewoners van de Close, waardoor de geschiedenis voor de bezoeker levendiger wordt. De gidsen zullen je het verhaal vertellen van de Close aan de hand van verhalen over pestepidemieën, moord en intriges en laten de geschiedenis van The Real Mary King's Close op een originele manier tot leven komen.

Hello, Annie

In de jaren negentig bezocht een Japans medium, Aiko Gibo, de Close, maar kon de zeventiende-eeuwse kamer bij Allan’s Close niet betreden. Volgens haar was er zoveel pijn en ongeluk te voelen dat ze er niet naar binnen durfde. Het medium voelde de sterke aanwezigheid van een kind, die zo graag terug naar haar familie wilde dat ze in het vertrek rondspookte. Het medium communiceerde met het kind en kwam erachter dat haar naam Annie was en dat ze haar pop kwijt was. Aiko Gibo kocht een nieuwe pop in de souvenirshop en legde die in de ruimte, waardoor Annie vrede had. Sinds die tijd is het bij veel toeristen de traditie om een pop in de kamer achter te laten bij een bezoek. De originele Annie pop van Gibo is echter sinds 2019 spoorloos verdwenen.

Mary King's Close tickets

Belangrijk: Wilt u de tour van Real Mary Kings Close volgen? Reserveer dan altijd vooraf tickets voor uw tour, aangezien deze meestal enige tijd vooraf al is volgeboekt. U kunt eenvoudig uw tickets reserveren via deze website.

Video: Real Mary King's Close


Waar ligt Real Mary Kings Close?

Edinburgh ondergrondse tour
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."