Edinburgh / Edinburgh City Pass

Edinburgh City Pass & Tourist Cards

Vergelijk Royal Edinburgh Card, passen en tickets in Edinburgh

Edinburgh City Pass

Alle toeristenkaarten en passen voor Edinburgh op een rij, zoals de Edinburgh City Pass en The Royal Edinburgh Card; welke tourist cards leveren u echt geld op of besparen u enorme wachttijden?

Vergelijk: Toeristenkaarten & Edinburgh City Pass

In Edinburgh heeft u slecht de keuze uit twee stadspassen, maar wel twee hele interessante kaarten aangezien ze beide toegang tot Edinburgh Castle bevatten. Beide stadspassen zijn voordelig en bovendien vooral heel gemakkelijk, zeker de Edinburgh City Pass. Wij zetten voor u de voor en nadelen van alle voordeelkaarten op een rij, zodat u kunt afwegen welke voordeelpas voor u het meest geschikt is.

1) Aanrader: Edinburgh Pass

Dit is in mijn ogen de meest interessante city pass voor een stedentrip Edinburgh. Met één koop heeft u een drietal belangrijke tickets die uw beleving van een stedentrip Edinburgh compleet zullen maken zoals een rondleiding door Edinburgh inclusief toegang tot Edinburgh Castle en tickets voor Holyroodhouse en de Whisky Experience. En nog handiger; u krijgt met deze toeristenpas alle tickets online en hoeft u uw tickets dus niet af te halen in Edinburgh. Reserveer via deze link eenvoudig uw Edinburgh Pass. Tijdens het boekingsproces kunt u uw gewenste data en tijdsloten reserveren. Na betaling krijgt u uw tickets per mail toegestuurd of kunt u ze via de smartphone laten zien.

Deze Edinburgh City Pass bevat de volgende activiteiten, namelijk:

  • Toegang tot Edinburgh Castle (inclusief rondleiding)
  • Begeleide wandeling door Old Town van Edinburgh
  • Ticket voor The Scotch Whisky Experience
  • Ticket voor Palace of Holyroodhouse
  • Meer info en reserveren Edinburgh City Pass

2) The Royal Edinburgh

Deze stadspas heeft als grote voordeel dat bij deze kaart de Hop on Hop off Bus is inbegrepen. De pas is 48 uur geldig na activatie en biedt gegarandeerde toegang tot de drie grootste bezienswaardigheden van Edinburgh, namelijk Edinburgh Castle, Holyroodhouse en de Royal Yacht Britannia. In tegenstelling tot de Edinburgh Pass krijgt u bij deze stadspas geen online tickets, maar dient u op een centraal gelegen afhaalpunt uw tickets af te halen. Tijdens het afhalen wordt er dan met u een tijdslot ingepland om het drukke Edinburgh Castle te bezoeken. Meer info over The Royal Edinburgh.

Deze The Royal Edinburgh bevat de volgende voordelen:

  • Ticket van 48 uur voor de drie verschillende routes van de Hop on Hop off Bus
  • Toegang tot Edinburgh Castle
  • Toegang tot Palace of Holyroodhouse
  • Toegang tot Royal Yacht Britannia in Leith (bereikbaar met de Majestic Route van de Hop on Hop off Bus)
  • Meer info en reserveren The Royal Edinburgh

3) Koop losse tickets

Wanneer u slechts een beperkt aantal attracties wilt bezoeken kan het ook voordelig zijn om losse tickets aan te schaffen in plaats van een Edinburgh City Pass of Royal Edinburgh Card. De meest populaire tickets voor bezienswaardigheden:

Edinburgh city pass
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."