Edinburgh / Musea / National Museum of Scotland

National Museum of Scotland

Het Schotse nationale museum in Edinburgh

National Museum of Scotland

Het Nationaal Museum van Schotland is een divers en gratis museum met uiteenlopende collecties van kunst, natuur, wetenschap, design en Schotse cultuur.

Info & Tickets National Museum of Scotland

Adres Chambers Street, Edinburgh EH1 1JF
Tickets Het museum is gratis te bezoeken.
Tijden Dagelijks geopend van 10:30 - 16:30 uur
Website Officiële website

Scottish National Museum

In Chamber Street in Edinburgh ligt het National Museum of Scotland, dat wordt gezien als het populairste museum van het Verenigd Koninkrijk buiten Londen. Je kunt er duizenden objecten zien verspreid over meerdere galerijen, zoals de Grand Gallery, Art, Design and Fashion Galleries, de Natural World Galleries, de Science and Technology Galleries, de Scottish History and Archaeology Galleries en de World Culture Galleries. Je kunt dit museum gratis bezoeken.

The National Museum of ScotlandThe National Museum of Scotland
Nationaal museum SchotlandEen museum met een gevarieerde collectie

De Grand Gallery

Bij de start van je bezoek start je in de prachtige Grand Gallery, waar je hoge pilaren en ramen vindt, die zorgen voor een kolossale en lichte ruimte. De dramatische kunstobjecten, die getoond worden, tonen de bezoeker direct dat er gevarieerde objecten in het museum tentoon worden gesteld. Het hoogtepunt in de Grand Gallery is de Millennium Clock, die nog steeds ieder uur slaat met een heerlijke muziek en vrolijke lichten.

De Art, Design and Fashion Galleries

In de Art, Design and Fashion Galleries leer je meer over de creativiteit en innovatie in de textiel- en mode-industrie. Bekijk designerskleding door de eeuwen heen en leer meer over de bizarre technieken van de modeontwerpers. Ook wordt er aandacht besteed aan interieurs designs en voorwerpen. Als laatste kun je genieten van christelijke beeldhouwwerken op de vijfde verdieping.

De Natural World Galleries

De Natural World Galleries laat honderden diersoorten zien. Van de T-rex, die meteen bij de ingang op de bezoekers staat te wachten, tot chimpansees en zeedieren. De Natural World Galleries houdt zich bezig met diersoorten over de hele wereld, waarin gedrag en interactie met de natuur centraal staan.

The National Museum EdinburghDe Science and Technology Galleries
Nationaal museum SchotlandDe Natural World Galleries

De Science and Technology Galleries

In de Science and Technology Galleries ligt de focus op technologische ontwikkelingen in Schotland en de rest van de wereld. Op de eerste verdieping komt de wetenschap tot leven met allerlei interactieve elementen in de tentoonstelling. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen gloeiende varken creëren. Verder komen de thema’s engineering, communicatie, energie en onderzoeken eveneens aan bod in deze galerijen.

De Scottish History and Archaeology Galleries

De Scottish History and Archaeology Galleries focussen zich op de geschiedenis van Schotland in allerlei aspecten. Leer meer over de Schotse geschiedenis, de verschillende culturen en de Schotse popcultuur binnen deze galerijen. Ontdek ook de Schotse fauna en flora.

World Culture Galleries

Ontdek andere wereldculturen in de World Culture Galleries. Reis over de wereld door deze galerijen te bezichtigen en leer in het museum van Edinburgh meer over de interactie van mensen met objecten door het leven heen, bekijk objecten uit verscheidene culturen en bezoek de culturen van Zuidoost-Azië, Egypte en de eilanders van de Stille Oceaan.

Video: Impressie Nationaal Museum


Waar ligt het Museum of Scotland?

Nationaal museum van Schotland
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."