Edinburgh / Vervoer vliegveld Edinburgh

Van en naar vliegveld Edinburgh

De opties voor een luchthaventransfer Edinburgh (Schotland)

vervoer vliegveld Edinburgh

Hoe komt u van luchthaven in het centrum van Edinburgh? Alle tips over het vervoer en luchthaventransfers tussen het vliegveld en het centrum van Edinburgh Schotland.

Van vliegveld naar hotel in Edinburgh

Het vliegveld van Edinburgh ligt 13 kilometer ten westen van het stadscentrum en heeft slechts één terminal. Om van de luchthaven in Edinburgh naar uw hotel in het centrum van Edinburgh te gaan heeft u een aantal mogelijkheden:

  1. Edinburgh Airlink Bus: Deze luhthaventransfer vertrekt elke 12 minuten (tussen 04:00 en 01:00 uur) vanaf bushalte A de bus Airlink 100 naar St. Andrew Square (dit is dichtbij Princes Street in de wijk New Town en vlakbij het belangrijkste trein,- en busstation. Ook Old Town ligt op 600 meter van het eindpunt). De rit duurt 30 minuten en een enkele reis kost slechts € 4,96. Handig: U kunt eenvoudig uw tickets vooraf kopen, zodat u niet meer bij de buschauffeur hoeft te betalen. Naast Airlink 100 zijn er nog een drietal Skylink bussen die naar andere delen van Edinburgh vertrekken zoals Leith. Deze bussen rijden minder vaak en dit routeschema vindt u hier.
  2. Taxi: Een taxi doet gemiddeld 25 minuten over de reis naar het centrum. Tegenover de terminal treft u een taxistandplaats en een gemiddelde ritprijs begint vanaf £ 30. Alternatief: U kunt er ook voor kiezen om vooraf een privé-transfer te boeken, waarbij uw chauffeur u zal opwachten bij de terminal; dit is al mogelijk vanaf 28 euro per persoon en kunt u eenvoudig reserveren via deze website.
  3. Tram: Tegenover de terminal treft u ook de tram stop, waarvandaan trams u eveneens naar St. Andrews Square kunnen brengen. Deze rit duurt 35 minuten en rijden in elk geval elke 15 minuten tussen 6:07 en 22:48 uur. Tickets kosten £ 6,00 en zijn dus iets duurder dan de bus. Let wel op dat u uw tickets bij een van de machines koopt voor u de tram in stapt (meer info).

vliegveld Edinburgh
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 287 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."