Edinburgh / Vervoer vliegveld Edinburgh

Van en naar vliegveld Edinburgh

De opties voor een luchthaventransfer Edinburgh (Schotland)

vervoer vliegveld Edinburgh

Hoe komt u van luchthaven in het centrum van Edinburgh? Alle tips over het vervoer en luchthaventransfers tussen het vliegveld en het centrum van Edinburgh Schotland.

Van vliegveld naar hotel in Edinburgh

Het vliegveld van Edinburgh ligt 13 kilometer ten westen van het stadscentrum en heeft slechts één terminal. Om van de luchthaven in Edinburgh naar uw hotel in het centrum van Edinburgh te gaan heeft u vier mogelijkheden:

Optie 1: Bustransfer Edinburgh Airport

Edinburgh Airlink Bus: Deze luchthaventransfer is de goedkoopste optie en vertrekt elke 12 minuten (tussen 04:00 en 01:00 uur) vanaf bushalte A de bus Airlink 100 naar St. Andrew Square (dit is dichtbij Princes Street in de wijk New Town en vlakbij het belangrijkste trein,- en busstation. Ook Old Town ligt op 600 meter van het eindpunt). De rit duurt 30 minuten en een enkele reis kost slechts £ 5.50 (koop alvast uw tickets online).

Handig: U kunt eenvoudig uw tickets vooraf kopen, zodat u niet meer bij de buschauffeur hoeft te betalen. Naast Airlink 100 zijn er nog een drietal Skylink bussen die naar andere delen van Edinburgh vertrekken zoals Leith. Deze bussen rijden minder vaak en dit routeschema vindt u hier.

Optie 2: Tram

Tram: Tegenover de terminal treft u ook de tram stop, waarvandaan trams u eveneens naar St. Andrews Square kunnen brengen (en zelfs helemaal tot aan de haven van Leith). Deze rit duurt 35 minuten en rijden in elk geval elke 15 minuten tussen 6:07 en 22:48 uur. Tickets kosten £ 7.50 en zijn dus iets duurder dan de bus. Let wel op dat u uw tickets bij een van de machines koopt voor u de tram in stapt (meer info).

Optie 3: Taxi vanaf luchthaven

Taxi: Een taxi vanaf vliegveld Edinburgh doet gemiddeld 25 minuten over de reis naar het centrum. Tegenover de aankomstterminal treft u een taxistandplaats en een gemiddelde ritprijs begint vanaf £ 35. Ubers zijn in Edinburgh maar beperkt beschikbaar.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en de prijs is maar net iets duurder dan een reguliere taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

Optie 4: Huurauto

Met een huurauto: Gaat u een rondreis maken door Schotland? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Edinburgh. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Vergelijk eenvoudig verschillende verhuurbedrijven via onderstaande zoekmachine:

vliegveld Edinburgh
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."