Edinburgh / Bezienswaardigheden / Underground Vaults

Edinburgh Underground Vaults Tour

Duistere geschiedenis onder de South Bridge van Edinburgh

Underground Vaults Edinburgh

De Edinburgh Underground Vaults is een netwerk van tunnels en kamers verborgen onder de South Bridge van Edinburgh city. Ontdek met een tour de zeer duistere ondergrondse geschiedenis.

Tickets & Tours Underground Vaults

Adres South Bridge, Edinburgh EH1 1QR
Tours

Het is alleen mogelijk de Underground Vaults te bezoeken onder leiding van een gids. U dient uw Underground Vaults tour altijd vooraf te reserveren bij een van onderstaande aanbieders:

De ondergrondse werk- en woonplaatsen

In 1788 werd de South Bridge in Edinburgh geopend. De wegbrug leidde van High Street naar Chambers Street en is opgebouwd uit maar liefst negentien enorme bogen. Alleen de grootste boog bij Cowgate, is te zien; de rest van de bogen zijn volledig ingesloten door de omringende gebouwen. In deze bogen zijn de beroemde Edinburgh oftewel South Bridge Vaults gevormd.

The Edinburgh Vaults

De Vaults zijn eigenlijk kamers in de negentien bogen, waaruit de South Bridge is opgebouwd. De eerste dertig jaar na opening van de brug in 1788 werden de kamers gebruikt om tavernes, werkplaatsen en voorraadkamers in te huisvesten voor de handelaars van de stad. Later werden de Vaults vooral gebruikt als woonruimte voor zwervers en als illegale gokplaatsen, illegale whisky distilleerderijen, illegale prostitutie en zelfs, als je de mythes moet geloven, als lijkenopslagplaats. Vanaf 1990 zijn de deels overspoelde Vaults ontruimd door de Rowans. Tegenwoordig zijn de noordelijke Underground Vaults weer deels opengesteld voor de publieke Ghost Tours. In de zuidelijke Vaults van Edinburgh vinden nu zelfs evenementen, huwelijken, diners en feesten plaats.

Ghost Tour

Nadat het televisieprogramma Ghost Adventures aangaf met verscheidene geesten in contact te zijn gekomen in de Edinburgh Underground Vaults en nadat ook het programma Joe Swash believes in Ghosts opnames liet horen van spookstemmen in de Vaults, werden de Vaults in 2015 afgesloten voor publiek. Alleen tijdens deze officiële tour kun je de Vaults nog bezoeken. Bij de Underground tour leer je meer over de Underground Vaults in een uur. Luister naar de grimmige en criminele verhalen van Edinburgs verleden en probeer niet te bang te worden.

Tickets Edinburgh Underground Tour


Waar liggen de Underground Vaults?

South Bridge Vaults
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 8 reviews
22 oktober 2023 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."