Edinburgh / Bezienswaardigheden / Scotch Whisky Experience

Scotch Whisky Experience Edinburgh

Ervaar het verhaal achter de Schotse whisky in Edinburgh

Scotch Whisky Experience Edinburgh

De Scotch Whisky Experience is een attractie, tour en proeverij in Edinburgh om het verhaal achter de Schotse whisky te beleven en proeven.

Info Scotch Whisky Experience

Adres Castlehill 354, EH1 2NE Edinburgh (Aan de Royal Mile, vlakbij Edinburgh Castle)
Tijden Dagelijks geopend met tours van 11:00 - 17:30 uur
Tickets
  • Standaard Silvertour van 50 minuten, incl. whiskyproeverij en Nederlandse audioguide € 19,07 (reserveren)
  • Studenten en 60 plussers € 16,83
  • Kinderen 6 - 17 jaar € 8,97
  • Naast de standaardtour zijn er ook meer uitgebreide tours voor de echte whisky-liefhebbers of gecombineerd met een proefmenu. Voor meer uitgebreide tours bekijk deze website.
Standaardtour reserveren

The Scotch Whisky Experience

Op een interactieve manier meer leren over het stookproces van Schotse whisky? Of wil je liever zeldzame whisky’s uitproberen en/of kopen? Dan is de Scotch Whisky Experience in Edinburgh iets voor jou. Een dronken Schotse geest leid je door de wereld van whisky heen, waarna je in de proeverij de smaak van whisky zelf kunt ervaren.

Interactief over Schotse whisky leren

In The Scotch Whisky Heritage Centre kun je de Scotch Whisky Experience ervaren. De Experience is deels een whisky museum, waarin aandacht wordt besteed aan het stookproces van whisky, en deels een interactieve ervaring, aangezien je door middel van een achtbaan rit meer leert over het stoken van whisky. Deze informatie krijg je van een geprojecteerde Schotse geest, die klaarblijkelijk ervaring heeft in goede whisky en die je ook meeneemt in de aroma’s van Schotse whisky.

The Scotch Whisky Experience Edinburgh
Scotch Whisky Heritage Centre

Proeven leert ook

Na de leerzame achtbaan rit kom je in de proeverij terecht, waar je de grootste collectie van Schotse whisky’s kunt aanschouwen. Deze collectie bestaat uit maar liefst 3384 flessen en is verzameld door de Braziliaanse Claive Vidiz. De collectie is opgeslagen in speciale glas en marmeren kluizen. Je ticket bepaalt hoeveel whisky’s je in de proeverij mag proeven. Je tour eindigt in een winkel, waar je de Schotse whisky mee naar huis mag nemen (meer info en reserveren rondleiding).

Video: Scotch Whisky Experience


Waar ligt het Scotch Whisky Heritage Centre?

Edinburgh whisky proeven
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 287 reviews
3 mei 2021 : "Fantastische vakantie in Schotland gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Edinburgh."